Teatteri Uittokallio

Kesä 2023: Blue Cafe

Teatteri Uittokallion lavalla nähdään kesällä 2023 hauska elämän makuinen tarina, joka on kirjoitettu Bagdad cafe elokuvan innoittamana.

Jossain hyvin kaukana kaikesta, kukaan ei muista missä, on motelli ja kahvila. Aikakin on pysähtynyt, joten se, milloin tämä kaikki on tapahtunut, jää arvailujen varaan.

Moottoritien unohduksiin jättänyt paikka uinuu hiljaisuudessa, kunnes eräänä päivänä sinne saapuu satunnainen retkeilijä. Aurora on kääntänyt elämässään uuden sivun ja lähtenyt kulkemaan omaa tietään kesken polkupyöräretken. Motellin omistaja Kaisa on myös päätynyt vaihtamaan elämänsä suuntaa.

Blue cafe on tarina kahdesta vahvasta naisesta ja heidän lähipiiristään. Näytelmä ei ole perinteinen ratkiriemukas puskafarssi vaan hauska ja elämänläheinen kertomus tapahtumista, jotka voisivat olla tottakin

Näytelmä etenee soljuvasti musiikin maustamana, kuitenkin juoni edellä, eli musikaalista ei ole kyse.

Musiikkina on vanhoja klassikoita ja uutta näytelmään tehtyä musiikkia.

Käsikirjoitus: Helge Nylander
Ohjaus: Pilvi Honka
Näyttelijät: Jan-Markus Nyman, Eija Kuusinen, Kristiina Autio, Helge Nylander, Tiia Turunen, Pirjo Viitasalo, Maarit Nylander, Iiris Lavu, Mico Valkeinen, Pirjetta Nyrönen ja Juuli Autio.

Esityksen kesto: Noin 2 tuntia, sisältää väliajan.

Liput: 20 €. Lipunmyynti verkossa loppuu tunti ennen esityksen alkua. Lippuja myynnissä myös ovella.
Ryhmälippu: 15 € / lippu, vähintään 20 hengen ryhmille.

Osta liput verkkokaupasta tai varaa kiminki.ns@gmail.com

Esitysajat:

20.5. klo 14.00
25.5. klo 19.00
1.6. klo 19.00
3.6. klo 16.00
8.6. klo 19.00
10.6. klo 14.00
11.6. klo 16.00
15.6. klo 19.00
17.6. klo 16.00
18.6. klo 14.00
1.7. klo 16.00
2.7. klo 16.00


Menneet näytelmät

Pirtua, pulaa ja muiluttajia 2017

Keväällä 2017 sai ensi-illan näytelmä Pirtua, pulaa ja muiluttajia. Näytelmä oli vahvaa paikallishistoriaa, kertoen kesän 1930 dramaattisista tapahtumista Karstulassa.

Näytelmän käsikirjoitus oli seuran puheenjohtajan Olli Möttösen käsialaa ja ohjaajana toimi Kirsi Sulonen Jyväskylästä. Näyttelijät löytyivät niin omalta kylältä kuin muualta lähiseudulta.

Juice ja Topi talolla ja taivaassa 2019

Seuraavaksi ensi-illan sai musiikkinäytelmä Juice ja Topi talolla ja taivaassa ja se käsitteli seuran omaa historiaa. Molemmat edesmenneet legendat vierailivat 80-luvulla Uittokalliolla.

Näytelmän ohjasi Jyrki Kemppainen Viitasaarelta ja runomuotoon kirjoitetusta käsikirjoituksesta vastasi Olli Möttönen, myös näyttelijäkaarti oli osin tuttuja jo edellisestä näytelmästä, mutta saatiin lavalle myös jonkin verran uutta verta.

Liian paksu perhoseksi, PERUTTU

Koronan takia jäi keväällä ja syksyllä 2020 esittämättä valmiiksi harjoiteltu Sisko Istanmäen romaaniin perustuva useassa teatterissa menestystä niittänyt Liian paksu perhoseksi.

Näytelmän ohjasi esityskuntoon seuran oma puuhamies Helge Nylander. Tälläkin kertaa edellisistä näytelmistä tuttujen näyttelijöiden vahvistukseksi saatiin uutta verta.

Summassa vaan Amerikkaan näytelmän esite.

Summassa vaan Amerikkaan! Kesä 2022

Teatteri Uittokallion ulkolavalla nähtiin kesällä 2022 räväkkä musiikkinäytelmä, jossa sukellettiin Karstulan paikallishistoriaan ja karstusten Amerikkaan muuttoon 1900-luvun alussa.


Vierailevia esityksiä

Myös monia vierailevia esityksiä on saatu nähdä Uittokallion näyttämöllä, niin sisätiloissa kuin uudella ulkolavalla.

Esimerkiksi 2021 kesäkuussa Teatteri Eurooppa Neljä vieraili Uittokalliolla ja heidän Topi Sorsakoskesta kertova musiikkinäytelmä Kohtalon Tango sai paikan henkeen sopivasti ensi-esityksensä uudella ulkolavalla.